صفحات

۱۳۹۲ اردیبهشت ۵, پنجشنبه

کیک پنیر با دونه خشخاش

 

کیک پنیر را دوست دارم دونه خشخاش در شیرینی را هم همینطور و با اینکه کیک پنیر ایده ال من بدون بیسکوئیت درست میشه ولی این کیک بدون این بیسکونیت کیک کاملی نیست ترکیب دونه خشخاش با بیسکوئیت و قرچ قرچه نرمش زیر دندون و بعد اون طعم مطبوع پنیر چنان قیامتی  در دهن به راه میندازه که بیا وببین.  کیک خشخاش شخصیتی کاملا مردونه داره و همینطور هم نسبت به کیکهای دیگه  کلاس خاص خودش را داره ومردهای شما این کیک را خواهند پسندید در آلمان شیرینی و کیکهای خیلی خوشمزه ای را با دونه خشخشا ش درست میکنند که این کیک یکی از اونهاست  و بخاطر داشتنن پودینگ خشخاش طعم پنیر در این کیک کمی متفاوتر با طعم کیکهای پنیریست که تا به حال خوردید .همیشه قبل از استفاده از دونه خشخاش حتما دونه ها را مولینکس کنید با اینکه دونه ها خیلی ریز هستند ولی اینطوری عطر و بوی بیشتری از خشخاش آزاد میشه و به این کار تاکید زیادی شده و خیلی مهمتر اینکه دونه خشخاش باید تازه باشه اگر یادتون افتاد که یک بسته از مدتها پیش در جائی دارید بهتره که دور بریزید چون اگرروغن داخل دونه خشخاش فاسد شده باشه بوی تند و خیلی بدی میگیره وکیکتون بدرد نخور میشه و با وجود بوی تند روغن نه تنها از خوردن کیک هیچ لذتی نمیبرید بلکه باید دوربریزید. در این کیک از  schmand  استفاده میشه چیزی شبیه به خامه با 24 درصد چربی حالا اگر شما و یا خود من نداشتیم جایگزین خیلی خوبی دارم که در پائین توضیح میدم در این دستور برای اندازه دو قالب  گرد 28 و 24 سانتی مقدار مواد لازم داده شده که هر دوتا نوشته میشه.
 
 
به این شکل درست کنید همه مواد را با هم مخلوط کنید و زیاد ورز ندید همینکه مواد مخلوط شد و به خورد هم رفت و به شکل گلوله در اومد کافیه، یک تارت خوب باید بافتی نرم و در عین حال ترد داشته باشه با ورز دادن خیلی زیاد یک تارت سفت بدست میارید و کیک پنیر حیف میشه.
 
مواد لازم برای خمیر تارت (مقدار داده شده در پرانتز برای قالب 24 سانتی)
کره 100گرم (74)
شکر 100 گرم(74)
آرد 200 گرم(147)
تخم مرغ کامل 1 عدد(1)
بگین پودر2 ق چایخوری (1 ق چایخوری)
 
 
 
وقتی خمیر را درست کردم زیر و روی خمیر سفلون میذارم و خمیر را به شکل گرد وردنه میکنم و در یخچال میذارم اینطوری کارتون راحتتر میشه 
 
مواد لازم برای پودینگ دونه خشخشاش
آرد نشاسته 50 گرم(37)
شیر 620 گرم(440)
دونه خشخاش مولینکس شده تا حدی که کمی پودر بشه 250 گرم (183)
اسانس وانیل و یا پودر وانیل 2 ق چایخوری(1)
شکر 86 گرم (63) گرم
کره 50 گرم (37)
Schmand  گرم 200 (147) که من به جای   Schmand از 100 گرم ماست سفت و 47 گرم خامه 30 درصد چربی استفاده کردم ماست من چربیش 4 درصد بود اگر به ماست سفت دسترسی ندارید ماست معمولی را در دستمال بریزید و بذارید آبش بره و سفت بشه .
 
مواد لازم برای روکش کیک
تخم مرغ 3 عدد (2)
پودر شکر 100 گرم (74)
وانیل 1 ق چایخوری
     schmand 200 گرم (147) یا 100 گرم ماست سفت و 47 گرم خامه جایگزین کنید چون من به اندازه مقدار داخل پرانتز کیک را درست کردم به این مقدار اندازه ماست و خامه را دادم.
 مواد لازم کیک را زودتر از یخچال در بیارید تا سرد نباشه .
مواد لازم بیسکوئیت را خیلی سریع با هم قاطی میکنیم تا به شکل خمیری یکدست در بیاد زیاد ورز ندید چون بیسکوئیت دیگه ترد بلکه سفت میشه بذارید  نیم ساعت در یخچال بمونه و بعد در قالب کاغذ روغنی انداخته و دور قالب را با کره چرب کنید و خمیر را داخل قالب بذارید از بقیه خمیر یک نوار درست کنید که تقریبا نصف دور قالب را بپوشونه در یخچال بذارید حالا پودینگ خشخاش را درست کنید به این شکل که شیر را داخل قابلمه ریخته و چند قاشق از شیر داخل قابلمه را  بر میداریم و با نشاسته مخلوط میکنیم و بقیه شیر را با شکر داغ میکنیم از روی شعله برمیداریم و با دونه خشخا ش پودر شده قاطی میکنیم 15 دقیقه به همین حالت بمونه بعد دوباره میذاریم روی شعله تا مواد دوباره داغ بشه  از روی شعله بر میداریم حالا نشاسته که با شیر قاطی کردیم اضافه میکنیم  خوب بهم میزنیم دوبار روی شعله میذاریم و به شکل پودینگ میپزیم پودینگ را از روی شعله بر میداریم خوب بهم میزنیم تا یکدست بشه پودینگ سفتی بدست اومده کمی که سرد شد  وانیل ، کره و Schmand و یا همون ماست سفت با خامه را اضافه میکنیم خوب بهم میزنیم پودینگ را روی خمیر تارت میریزیم در فر از قبل داغ شده با درجه حرارت 175 درجه سانیگراد به مدت 45 تا 50 دقیقه میپزیم روی پودینگ باید قهوه ای روشن و کمی سفت شده باشه حالا برای روکش کیک زرده و سفیده را جدا کرده سفیده را آنقدر میزنیم تا سفت و سفید بشه زرده و پودر شکر و وانیل را هم خوب میزنیم تا سفید و کشدار بشه  Schmand را اضافه میکنیم خوب مخلوط میکنیم حالا سفیده را در مخلوط زرده با کمک قاشق به آرامی زیر و رو میکنیم تا کاملا مواد مخلوط بشه کیک را از فر در میاریم و مواد را روی کیک میریزیم و 15 تا 20 دقیقه دیگر میپزیم  از فر در بیارید و بذارید  کیک کاملا سرد بشه .معمولا این کیک را با سس وانیل که جداگانه در سس خوری ریخته میشه سرو میکنند و یا  با خامه زده شده و توت فرنگی خورده میشه . فرانسویها برای بدست آوردن یک سس وانیل بدون دردسر از بستنی وانیل استفاده میکنند به اینصورت که وقتی بستنی آب شد شما خوشمزه ترین سس وانیلی را دارید ولی سعی نکنید که بستنی را با گرما دادن آب کنید بستنی را بذارید در یخچال تا در سرما آب بشه نه در برابر گرما ، و مورد دیگه اینکه اگر خواستید با خامه سرو کنید اگر خامه از نوع کمی سفت بود احتیاج به هم زدن خامه نیست و اگر از نوع آبکی بود خیلی کم خامه را بزنید چون  با زدن کم طعمش خیلی خوشمزه تر میشه ، برای روکش کردن کیک مجبوریم که خامه خیلی زده بشه تا فرم بگیره  من اگر کیکی را با خامه سرو کنم داخل خامه شکر نمیریزم و خامه را فقط تا اندازه ای میزنم که آبکی نباشه و کمی خودش را گرفته باشه اینطوری طعم خامه هم خوشمزه تر میشه و هم شیکتر بنظر من در هر دو نوع سس  توت فرنگی الزامیست چون طعم فوق العاده ای میگیره البته همه اینها یک ایده است و این کیک به تنهائی هم خوشمزست .
 
من از مقدار داده شده در پرانتز این کیک را درست کردم و از یک قالب 20 سانتی و 4 عدد شیشه استفاده کردم 
درکف قالب کاغذ روغنی میاندازید خمیر را به اندازه کف قالب برش میدید و داخل قالب  میاندازید و از باقیمانده خمیر یک نوار با کمک وردنه درست کنید تا نصف دور قالب را بگیره  و خمیر ته قالب و نوار به هم چسبیده باشند و اگر از شیشه استفاده کردید  شیشه ها را چرب کنید و در ته شیشه مقدار کمی از خمیر را به اندازه ته شیشه گرد میکنید و در داخل شیشه میذارید نوار خمیر برای دور شیشه لازم نیست . من فراموش کردم که از قرار دادن خمیر در قالب عکس بگیرم 
 




یک بیسکوئیت نرم و ترد که با پودینگ و پنیر کاملا همخونی داره     


چندین روزی گذشت وما جون خودمون فراموش کردیم که در خونه کیک داریم یکهو هوس کیک میکنیم و یا مهمونی سر زده میرسه یکد فعه یاد مون میافته اووبس کیکی در یخچال داریم کیک در شیشه ایده اله برای همین روزها ،این مدل کیک میتونه به همین شکل در شیشه سرو بشه مخصوصا برای دسر خیلی شیک میشه وچون در این نوع کیک از بیسکوئیت استفاده شده برگردوندنش اومد نیومد داره پس ریسک نمیکنیم . من هر نوع کیکی البته به غیر کیک بستنی را در دمای اتاق دوست دارم چون عطر و طعم کیک اونموقست که در دهان حس میشه  برای اینکار یا شیشه ها را کمی زودتر از یخچال در بیارید و یا اینکه شیشه را چند ثانیه در مایکروفر گرم کنید.   در اینجا به مرد خونه کمی ظلم شد وقتی که سر کار رفته بود زن خونه نقشه شیطانی میکشه اینکه تصمیم میگیره در یک روز قشنگ بهاری تک و تنها این شیشه کیک آخری موجود در یخچال را برداره بشینه در بالکن و .... وقتی که مرد خونه شب از سر کار برمیگرده شامش را که میخوره میره به طرف یخچال و مطمئنا همون فکرشیطانی را داشته که زن خونه در اونموقع داشته ولی متاسفانه...راستی داستان ملا نصرالدین و آش رشته را به یاد دارید. 
 
 
 
 

۱۳۹۲ فروردین ۳۰, جمعه

روش پخت آرتیشو یا کنگر فرنگی

 
 
یکی از کارهای قشنگی که من وپسرم شنبه ها صبح انجام میدیم اینه که چرخ خریدمون را بر میداریم و میریم خرید اون چیزهائی که در طول هفته بهش احتیاج داریم و هیچ وقت از این کار خسته نمیشیم با اومدن و رفتن فصلها ،با دیدن گوجه سبز و چاقله بادوم کیه که خوشحال نشه بازار ترکها شبیه به بازار روز شمالیهاست و با داشتن و دیدن بعضی از میوه ها آدم یاد ایران میافته امروز خیلی از سبزیها و میوه ها موجود بود با دیدن آرتیشو و در کنارش باقلا و سیر تازه ، شروع کردم به با فتن خیالهای قشنگ مثل پختن آرتیشو و در کنارش باقلا و همینطور سیر تازه و...... میدونید خریدن با شکم گرسنه همیشه دلنشینه ولی وقتی که به خونه برمیگردی فکر میکنی حالا چه وقت خریدنش بود آرتیشو باید دسته جمعی و یا به قول معروف حال و هوای خوردنش موجود باشه حالا دیگه خریده شده بود و باید یک بلائی سرش میاوردم از من به شما نصیحت با شکم سیر برید خرید .
 

آرتیشو به مقدار لازم
یک قابلمه بزرگ
آب
نمک یک ق چایخوری
 آب لیمو یک ق غذاخوری

قسمت زیر آرتیشوکه را با چاقو بگیرید قابلمه را پر آب کنید به جوش بیارید نمک و آب لیمو اضافه کنید و آرتیشوکه را داخل آب بیاندازید واز اون جائی که دوست دارند روی آب بیان گاهگاهی با کفگیر سوراخ دار اونها را زیر و رو کنید 45 تا 50 دقیقه بپزید حالا یک برگ بکشید بیرون اگر راحت بیرون اومد یعنی پخته میتونید برای اطمینان بیشتر یک چاقو بزنید تهش وقتی به راحتی فرو رفت یعنی آمادست داخل آبکش بذارید تا آبش برود با دیپ سرو کنید .من یک دیب خیلی ساده درست میکنم که خیلی خوشمزست وهمیشه بدون اندازه گیری درست میکنم در اینجا سعی میکنم با مقدار تقریبی این دستور را در اختیارتون بذارم
 
موادلازم:
 ماست 4 ق غذاخوری              
مایونز 2 ق غذاخوری
خردل نصف ق چایخوری
 سیر یک حبه
سرکه کمی
آب لیمو کمی
نمک
شکر نصف ق چایخوری
جعفری خرد شده خیلی کم
 من ایندفعه سیر و خردل و جعفری را حذف کردم و یک ق چ خوی پاسته سیر اضافه کردم که خیلی خوشمزه شده بود سیر را له یا رنده کنید با بقیه مواد قاطی کنید و ترشیش  را با سلیقه خودتون اندازه کنید بقیه توضیحات روی عکس.
 

به این شکل خورده میشه که  قسمت پائین  برگ را که کمی گوشتی تره به دیب میزنید و به زیر دندون بالا میکشید برگهای روئی که کلفترو سفتره و هیچ گوشتی نداره میتونید بکنید و دور بریزید دیپ میتونه از سرکه بالزامیک و روغن زیتون و آبلیمو تازه هم باشه که در ظرفهای جداگانه میریزید و سرو میکنید اولش شاید خوردن آرتیشو به ذوقتون بزنه و کمی اینکار بنظرتون......... بیاد ولی کم کم خوشتون میاد فقط اینو گفته باشم این چلو کباب نیست که دو لپی بخوریدش باید کمی روحیه این کار را داشته باشید        

بعد از تموم شدن برگها به قسمت خوبش که قلب آرتیشوهست میرسید که درخارهای نرمی پوشیده شده که خیلی راحت با دست کنده میشه و میتونید بخورید


 خوردن آرتیشو یک کیفه درست مثل خوردن با قلا پخته و یا شکندون تخمه، من با پختن باقلا به یاد این افتادم که شمالیها در این فصل  باقلا سبز را با نون وپنیر و سیر و اشپل شور و مغز گردو میخورند منم برای اینکه دلهای قشنگتون را به تاپ و توپ بندازم این سینی را با این مخلفات درست کردم البته ما اشپل را نخوردیم گذاشتمش برای روزی که پلا کباب داشتیم       
 
میدونید خیلی قدیمها دیدن عکسهای عروسی و فیلم عروسی بدترین تنبیه برام بود مخصوصا که برات دیدنش چندان مهم نباشه وقتی که به دیدن عروس خانم میرفتی بعد از خوردن چای و شیرینی دست و پای من میلرزید که چقدردیدن آلبوم عکس و بعد ش هم فیلم طول میکشه بدترین  و طولانی ترین قسمت فیلم هم دیدن مراسم عقد و کادو دادن  به عروس و دوماد بود نمیدونم چرا تموم نمیشد حالا با گذاشتن این عکسها در وبلاگ یاد اون روزها افتادم ولی  خوبی دیدن عکس در وبلاگ اینه که میتونی اگر دوست نداشتی نگاه نکنی به هر حال در اینجا عکسهای شنبه بازار ترکیه را میبینیم که خالی از لطف نیست وبرای من این عکسها که ماه های آخر اقامتم را در ترکیه میگذرونم میتونه یک خاطره  قشنگ باشه و یا برای شما ؟
 
 کسانی که آرتیشو میفروشند مهارت زیادی در پاک کردنش دارند حالا هر کسی بخواد تصمیم درست کردن دلمه یا  استفاده دراسپاگتی یا سالاد و یا پیتزا را داشته باشه کافیه اشاره کنه به هرمدلی که دوست داشته باشه براش تمیز میکنند 




هیچ وقت توت تازه دوست نداشتم با این حال یک بسته خریدم و فکر کردم شاید نوع سیاهش با مزه تر باشه همون توت همیشگی بود چیزی بی مزه تر از توت ندیدم البته در مورد نوع خشکش موضوع کمی فرق میکنه  



برگ سیرهای من بعد از گذروندن مرحله سوم دور ریخته شد حالا دوباره سیرخشک میخریم و از نو شروع میکنیم
این هم پنیر فروشم که خوشمزه ترین پنیرهای دنیا را داره


این هم خوشمزه ترین تخم مرغهای موجود در دنیا که روستائیها آخر هفته به بازار میارن
 
واین هم خوشمزه ترین کره و پنیری که از روستائی در نزدیکی شهر ارزروم میارن  که خوشمزگی گوشت گاو و گوسفنداش در ترکیه معروفه یک چیزی مثل گوشت گاو درژاپن حالا فکر کنید با شیر چنین گاوی کره درست بشه دیگه کی به یاد کره و پنیر فرانسه میافته من که در حال حاضر کره حیوانی را از این کره درست میکنم که طعمی بهشتی داره 
در آخرخرید هم غرغر شکممون را با این نون بورک که داخلش با پنیر پر شده آروم میکنیم
همه جای دنیا ماهی فروشی داره ولی قشنگترینش اونه که همون جا هم ماهی بفروشه و هم ماهی سرخ کنه


به این ماهی ریز حمسی میگن که بنظر من نباید  کلیکا باشه ماهیفروش میگه باید در زمستون وقتی که آب سرده این ماهی خورده بشه وقتی که هوا گرم شد کسی حمسی نمیخوره چون لذت گوشت حمسی در آب گرم از بین میره ما که یک بشقاب را یک تنه خوردیم 
این هم سیر من در مرحله سوم دیگه جونی در حبه سیر نمونده البته برگها بلند تر از این هم شدند و بعد از چیدن برگها، سیرها دور ریخته شدند دفعه چهارمی وجود نداشت 
 
دوستم هفته پیش برگ سیر سبز میکنه سیرها در دو نوع مختلف بودند یک نوع مثل مال من ازشنبه بازار واز اونجائی که تعدادشون کم بوده یک بسته از سوپر مارکت میخره از اون نوع که داخل توری بسته بندی شده و خیلی سفید و زیبا نشون میده و هیچ لکه ای روش نیست و البته میشه به این نتیجه هم رسید کلی مواد بهش زدند و دیگه یک سیر طبیعی نیست نوعی که از بازار خریده بوده سبز میشه و نوعی که از سوپر بوده عقیم میمونه با این که هر دو تاشون در یک ظرف بودند. من امروز رفتم پیشش وقتی که سیر سوپرمارکتی را دیدم تعجبی هم نکردم چون از اونجائی که به این سیرهای داخل توری مواد زده میشه که سبز نشن و ریشه نزنند و تا مدتی طولانی سفید و زیبا بمونند سیرهای سوپر مارکت از این مشکلات داره و برای اینکار حتی سر سیر را که بصورت طبیعی با کمی مو پوشیده شده کاملا میبرند برای همین سیر بازاری که در سمت راست میبینید سبز شده و سیر وسطی که در وسط میبینید نه با اینکه همزمان در آب گذاشته شده،شما اگر به سیر بازاری دسترسی ندارید از مغازه آسیائی تهیه کنید        

 
سیر وسطی به خاطر داشتن کمی مو با گذاشتن در آب بعد از 6 روزر دو بند انگشت سبز میشه سیر دست چب که سیر سوپری بوده و از نوع عقیم شده بوده وحتی یک تار مو هم نداشته بعد از گذشت 6  روزنتوتسته سبز بشه فقط به جاش در قسمت دورش خیلی کم ریشه زده و وسطش همچنان خالیه خب معلومه با نداشتن مو نتونسته سریع ریشه بزنه و در نتیجه سبز نشده سیر دست راست از نوع بازاری و محلیست من سیر دوستم را به خونه آوردم  تا  زیر نظر بگیرم سیر سوپری با در آب موندن و ریشه زدن خیلی دیر، رنگش کمی به زردی میزنه حالا آخرش سبز بشه یا نه معلوم نیست نمیدونم چرا یاد مادام مارپل افتادم.       


۱۳۹۲ فروردین ۲۷, سه‌شنبه

سیب زمینی سرخ شده با سالمون دودی

 

اسم اصلی این غذا kartoffelrösti  که با تلفظ کرتوفل رشدی خونده میشه و به معنی سیب زمینی برشته سرخ شدست این غذای آلمانی سوئیسی به روشهای مختلفی درست میشه بعضیها  از سیب زمینی خام استفاده میکنند و بعضیها از پخته و بعضیها هم از مخلوط هر دو تا ، من در اینجا نوع پخته را درست کردم رشدی چیزی شبیه کوکو سیب زمینیست با این تفاوت که از پیاز و تخم مرغ استفاده نمیشه و فقط نشاسته داخل سیب زمینی باعث شکل گرفتن رشدی میشه و به شکل سنتی برای سرخ کردنش باید از روغن حیوانی استفاده بشه حالا میتونه روغن غاز ویا کره جرم گرفته شده یعنی همون روغن حیوانی که از کره درست شده میشه باشه و معلومه که من از روغن محصول خودم استفاده میکنم معمولا در این کشور ها هر جا که بساط اسکی براه باشه بوی خوش رشدی هم میاد و در رستورانهای خوب به عنوان پیش غذا با خاویار و یا سالمون دودی سرو میشه حالا این غذا یا به عنوان پیش غذا یا در کنار غذا و یا به عنوان غذای اصلی همیشه خوشمزست درست کردن رشدی آسونه ولی با همه این احوال باید به چند نکته توجه بشه که بعدا توضیح میدم من رشدی  را با سالمون دودی  به عنوان غذای اصلی درست میکنم ولی معمولا به عنوان پیش غذا استفاده میشه. امکان زیادی میدم کسانی که از این نوع ماهی خوششون نمیاد با خوردن این ماهی با این ترکیب یکی از مشتری های همیشگیش بشن .
 

 
مواد لازم:
سیب زمینی به مقدار لازم(مقدار سیب زمینی دست خودتونه چون اگر برای پیش غذا درست بشه طبیعیه که مقدار کمتری نیاز دارید ولی اگر به عنوان غذای اصلی بود معلومه که باید بیشتر درست بشه گفتم که نگید نگفتم)
روغن حیوانی(شما میتونید از هر روغنی که دوست داشتید استفاده کنید ولی مسلمه که با روغن حیوانی  مخصوصا اگردست ساز خودتون  باشه یک چیز دیگریست)
نمک و فلفل (در استفاده نمک دقت کنید ماهی دودی نمک داره)
ماهی سالمون دودی به مقدار کافی
خامه ترش (در صورت دسترسی نداشتن  میتونید از دو ق غذاخوری ماست سفت و 1 ق غذاخوری خامه استفاده کنید)
شوید به مقدار خیلی کم
آب لیمو ترش تازه به مقدار کم
 
ابتدا سیب زمینی را ازشب قبل  با پوست بپزید تا جائی که تقریبا پخته بشه به اصطلاح سفت پخته شده باشه طوری که موقع رنده کردن شکل خودش را حفظ بکنه حالا میرسه به رنده کردن ،در رشدی شکل سیب زمینی خیلی مهمه من در آشپزخونه خودم رنده درشت و بلندی دارم که شکل سیب زمینی هم بلند تر میشه ولی اینجا با رنده معمولی رنده کردم ولی حتما باید دنده رنده درشت باشه یک دستمال آشپزخونه پهن کنید سیب زمینیها را روی دستمال رنده کنید و فقط به یک جهت ،سیب زمینی را بطرف پائین رنده کنید و دوباره بالای رنده بذارید و بطرف پائین بکشید این به خاطر اینه که سیب زمینی بلند تر رنده میشه حالا بذارید به همین حالت نیم ساعت تا یکساعت بمونه اگر هم بیشتر از این مدت موند خیلی هم بهتر میشه بعضیها تا چند ساعت میذارند بمونه  تاوه ای سنگین از جنس مرغوب را خوب داغ میکنید مال من تاوه ای از نوع کیفیت متوسط بود بعد مقداری روغن داخلش میریزید میذارید خوب داغ بشه ادامه توضیح روی عکسها.
برای دیب خامه ترش را با کمی آب لیمو ترش و شوید خرد شده قاطی کنید و اگر خامه ترش نداشتید ماست سفت را با خامه ویک یا دو ق چایخوری آب لیمو و خیلی کم شوید قاطی کنید از نمک استفاده نکنید چون ماهی به اندازه کافی نمک داره
 
سیب زمینی را رنده  میکنیم پهن میکنیم یک مدت به همین شکل بمونه تا رطوبتش گرفته بشه نمک و فلفل را میزنیم
 
بعد از داغ شدن تاوه و روغن با دست مقداری از سیب زمینی ها در تاوه ریخته و میگذاریم 5 دقیقه به همین شکل سرخ بشه ( شما میتونید سیب زمینیها را یکجا سرخ کنید و موقع سرو به برشهای عادلانه تقسیم کنید ولی امکان داره موقع بر گردوندن  سیب زمینی مشکل پیش بیاد ولی کاریست شدنی فقط کمی تجربه و قلق میخواد)    
 
بعد از اینکه کمی خودش را گرفت با کمک قاشق بهش یک فرم کمی منظمی بدید و بذارید کاملا سرخ و برشته بشه 
وقتی که خوب سرخ شد با احتیاط برمیگردونیم فراموش نکنید که به خاطر نداشتن تخم مرغ چسبندگی خیلی کمه و در اینجا باید کمی ابتکار به خرج بدید
حالا ورقه های ماهی دودی را روی رشدی بذارید و با خامه ترش سرو کنید وقتی که اولین لقمه را که در دهنتون میذارید و وقتیکه طعم سیب زمینی برشته با ماهی دودی و خامه ترش قاطی میشه اینقدر هیجان زده میشید که امکان داره زیاده روی کنید در کنارش یک نون سیردار(یا نونی ساده با پاسته برگ سیربا برگ سیری که خودتون سبز کردید) و یک سالاد هم درست کنید که حد اقل سیر بشید چون این از اون دسته غذاهایست که معلوم نیست فرودش به کجاست و برای همینه که بیشتر به عنوان پیش غذا در نظر گرفته میشه    
 
در اینجا از کوکوی سیب زمینی استفاده شده


من اگر تنها باشم همون کوکورا با سیب زمینی خام با تخم مرغ و پیازچه را درست میکنم که با ماهی دودی خیلی خوشمزه میشه و به خاطر اضافه شدن مواد دیگر بافتش نرمه و اون برشتگی رشدی را نداره در عوض سریع و خوشمزست ولی بقیه اهل خونه فقط به رشدی سنتی قانع میشن شما هم برای اولین بار به طریق بالا عمل کنید وقتی گرفتارش شدید  میتونید به شکلهای مختلف امتحان کنید.

تنها خطری که شما را تهدید میکنه این میتونه باشه که تا مدتی بهش اعتیاد پیدا کنید مخصوصا که فصل گرما شروع میشه و جون آدم یک چیز نمکی میخواد و چون راحت و سریع درست میشه امکان داره تا مدتی بند ش بشید ولی بعد از مدتی این موضوع هم مثل بقیه چیزها به روال عادی خودش بر میگرده  اگر هم به این ماهی دسترسی نداشتید به هیچ وجه غصه نخورید این سیب زمینی به تنهائی هم خوشمزست و در خیلی جاها به تنهائی خورده میشه .

 




۱۳۹۲ فروردین ۲۲, پنجشنبه

کیک پنیر در شیشه

 

پختن کیک در شیشه خیلی بدرد بخوره اینکه بسته به نوع کیک 2 تا 4 هفته میتونید در یخچال نگهدارید و ایده اله برای خانواده های کم جمعیت ،اینطوری مجبور نیستید مواد کیک را نصف و یا یک کیک بزرگ درست کنید و بعد از خوردن به فکر این باشید که با بقیه کیک چیکار کنید یا مجبورید چند روزی بخورید و یا اینکه باقیمونده کیک را بعد ازچند روز که کهنه شد دور بریزید و دیگه اینکه همیشه کیکی در دسترس دارید که برای رفتن به پیک نیک و یا هدیه دادن ازش استفاده کنید شاید پیش بیاد تولد یکی از افراد خونواده یادتون رفته باشه چیز غیر طبیعی نیست از این چیز ها در زندگی پیش میاد  فقط کافیه یک شمع روش بذارید و مسئله خود به خود حله، و از همه اینها که بگذریم یک تنوع در کیک پزی هم میشه پس فقط میتونه خوب باشه شما میتونید تقریبا همه کیکهای موجود در دنیا را در  این شیشه ها بپزید در آلمان استقبال خوبی ازش میشه من ایندفعه کیک پنیرایتالیائی را در نظر گرفتم ولی در آینده پخت چند نوع دیگر را هم نشون میدم شما در ابتدای کار به چند تا شیشه احتیاج دارید این شیشه به هر شکل و اندازه ای میتونه باشه فقط نکته ای که باید توجه داشته باشید اینکه ته و سر شیشه یک اندازه باشه و کیک به راحتی از شیشه خارج بشه و شیشه نباید خیلی بزرگ باشه در این نوع کیک معمولا یک شیشه کیک برای یک نفر استفاده میشه .
شما برای پخت این کیک به بیسکوئیت آمارتینی احتیاج دارید این یک بیسکوئیت ایتالیائست که معمولا با کاپو چینو ودر خیلی از دسرهای ایتالیائی استفاده میشه و طعمی مثل شیرینی بادومی ایرانیها داره با بافتی خشکتر و کوچیکتر این نوع بیسکوئیت در هر قهوه خونه و مغازه ایتالیائی دیده میشه و داخل ظرفی در بسته تا مدتی طولانی قابل نگهداریست در سوپرمارکتها هم میفروشند کسانی که در ایران ویا مثل من در ترکیه  این نوع  را پیدا نکردند که منظور همون نوع ایتالیائیست میتونند نوع ایرانی را از قنادی بخرند که راحتترین راهه منم همینکار را کردم حالا اگر کسی پیدا شد و گفت نخیر باید خود آمارتی باشه چون حالا که میخوام این کیک ایتالیائی را درست کنم باید خود خودش باشه ، در آخر یک دستور ساده برای تهیه آمارتی میذارم که خوشمزه و از نوع اعلاست وبا نوع سوپرمارکتی قابل مقایسه نیست.
 
مواد کیک من نصف شده خوبی پختن کیک در شیشه اینه که میتونید مواد را به راحتی نصف کنید و مشکل قالب وجود نداره 
شما میتونید در خیلی از انواع کیک پنیر به جای نشاسته ذرت از این پودر پودینگ وانیلی استفاده کنید من  از چوب وانیل و یا عصاره وانیل و از نشاسته استفاده میکنم ولی با این پودر هم خیلی خوشمزه میشه ولی حتما همین مارک باشه در غیر اینصورت بهتره مثل من عمل کنید
 


شیشه های من این شکلیه، شیشه ،سر شیشه و کش و دو عدد گیره ،که برای کنسرو کردن خیلی چیزها بدرد میخوره درست مثل شیشه های معمولی . شما میتونید از هر نوع شیشه ای که در بساط دارید البته با مشخصاتی که در بالا گفتم استفاده کنید
 
مواد لازم:
کره  نرم 75 گرم (در دمای اتاق)
شکر 75 گرم
وانیل یک ق چایخوری
کوارک 500 گرم یا (ماست چکیده 400 گرم و خامه 100 گرم بهتره که ماست معمولی را خودتون چکیده کنید تا جائی که ماست کاملا بدون آب بشه) در دمای اتاق
پودینگ وانیل1 پاکت( که طعم خیلی خوبی داره من به خاطر داشتن چوب وانیل ترجیح میدم از 35 گرم  نشاسته ذرت و یک عدد چوب وانیل استفاده کنم که میشه تقریبا همون پودینگ وانیل پاکتی ،درهر دو نوع ،کیک خوشمزه میشه و حتی میتونم بگم در نوع پودر پودینگ پاکتی طعم خاص وخوبی به کیک میده )
آرد یک ق غذاخوری
تخم مرغ 2 عدد در دمای اتاق
بیسکوئیت آمارتی 150 گرم
شیشه با 200 میلی لیتر حجم 4 عدد

داخل شیشه ها را کره میما لیم فر را 175 درجه سانتیگراد داغ میکنیم کره نرم و شکر و وانیل راخوب با همزن برقی بهم میزنیم کوارک یا مخلوط ماست چکیده و خامه با پودر پودینگ را اضافه کرده و خوب بهم میزنیم تا به شکل کرم در بیاد تخم مرغ اول را اضافه کرده بهم میزنیم سپس تخم مرغ دوم را اضافه کرده به بهم زدن ادامه میدیم حالا نصف کرم را داخل شیشه میریزیم اگر آمارتی نوع ایتالیائی باشه احتیاج به خرد کردن نیست چون کوچیکه و اگر مثل مال من شیرینی قنادی بود تکه تکه کنید و روی کرم بذارید و بقیه کرم را رویش بذارید روی سینی سیمی در طبقه وسط فر بذارید و 35 تا 40 دقیقه بپزید شیشه ها را بلافاصله از فر در بیارید فوری سر شیشه را بذارید و سفت ببندید در حین کار موا ظب باشید دستتون را نسوزانید بذارید در دمای اتاق سرد بشه  میتونید حداقل به مدت 2 هفته در یخچال نگهدارید یعنی کمی طولانی تر هم میشه اگر هم دوست نداشتید این کیک را در شیشه بپزید در هر قالبی که دوست داشتید درست کنید
 
شیشه را با کره چرب کنید با مواد پر کنید کمی بیشتر از یک بند انگشت سرش را خالی بذارید

فوری از فر در بیارید اول کش را روی شیشه بذارید و بعد سر شیشه را و بعد دو تا گیره را و میذارید در دمای اتاق خنک بشه و خوب وکیوم بشه و سعی نکنید با ها ش ور برید تا ببینید درش باز میشه یا نه چون عمل وکیوم در زمانیکه داره خنک میشه انجام میگیره بعد از خنک شدن دو تا گیره را از روی شیشه برداید و حالا هر چقدر هم که زور بزنید درش باز نمیشه برای باز شدن باید کش را به طرف خودتون بکشید یکدفعه یک صدای تق میده در شیشه باز میشه توجه داشته باشید بعد از هر با استفاده سرشیشه و کش را حتی اگر بنظر تمیز میاد بشورید چون در غیر اینصورت وکیوم نمیشه اگر شیشه شما از همون نوع معمولی و یا هر نوع دیگری بود خیلی راحت بعد از در آوردن از فر درش را محکم ببندید و بگذارید سرد بشه و مواظب دستتون هم باشید که یهو نسوزید
  
پختن کیک در شیشه و نگهداری آن در یخچال حرفی بیش نیست ودر عمل در یک چشم بهم زدن خورده میشه  پس بهتره شما برای دیدن نتیجه کار مواد لازم را نصف نکنید 





مواد لازم برای تهیه آمارتینی:
بادام پودر شده 200 گرم
سفیده تخم مرغ 1 عدد
پودر شکر 200 گرم
خامه زده شده شیرین 1 ق غذاخوری
اسانس بادام تلخ 3 قطره
در صورت دسترسی به لیکور آمارتو و یا همون لیکور بادام 1 ق غذاخوی اگر هم نداشتید هیچ مهم نیست
سفیده تخم مرغ را آنقدر بهم بزنید تا کاملا سفت و سفید بشه تمامی مواد بالا را در سفیده تخم مرغ با قاشقی بزرگ به آرامی زیر و رو کنید روی سینی فر کاغذ روغنی بذارید از خمیر گلوله ای کمی کوچکتر ازگردو بردارید و با کمی فاصله بچینید و به مدت 20 دقیقه در جائی سرد مثل یخچال قرار دهید و بعد در فر از قبل داغ شده با 110 درجه سانیگراد به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید بذارید کاملا سرد بشه بعد از روی کاغذ بردارید و داخل ظرف شیشه ای سر دار بذارید  اینطوری همیشه برای قهوه بعداز ظهر به این بیسکوئیت خوشمزه دسترسی دارید