صفحات

۱۳۹۲ مهر ۲, سه‌شنبه

کیک آلو


این نوع کیک در آلمان با میوه های مختلفی درست میشه  و برای کسی که برای اولین بار با شیرینیهای آلمانی آشنا میشه این مدلش بیشتر خودنمائی میکنه چون  برامون کمی نا آشناست اگرچه حالا با بودن اینترنت چشم و گوشها خیلی بازتر شده این کیک یا با  مایه خمیر ترش درست میشه و یا با بگین پودر و در هر دو نوع کیک خوشمزست من همیشه این کیک را با خمیر ترش درست میکردم که کره خیلی کمتری استفاده میشه ولی با دیدن عکس این کیک به هوس افتادم تا این دفعه این مدلش را درست کنم. سه سال پیش درخت آلو خیلی کوچیکی کاشتم که امسال برای اولین بارتقریبا یک کیلو بار داد خیلی ذوق کردم از اونجائی که فصل آلوست و همه قنادیها در این فصل این کیک را درست میکنند من هم برای روز یکشنبه به خاطر این آلوها این کیک را درست کردم شما میتونید با سیب یا آلبالو و در کل هر میوه ای که آبدار باشه  این کیک را درست کنید.


 
مواد لازم
کره 200 گرم
آرد سمولینا 300 گرم
آرد 100 گرم
بادام پودر شده 125 گرم
تخم مرغ 4 عدد
شیر 5 ق غذاخوری
شکر 130 گرم
بگین پودر 2 ق چایخوری
وانیل 1ق غذاخوری
نمک یک پر
مواد لازم کیک را قبل از درست کردن کیک در دمای اتاق قرار بدید.
 
مواد روی کیک
آلو سیاه یا قرمز 750 گرم
بیسکوئیت آمارتینی100 گرم اگر در دسترس نبود میتونید از آرد استفاده کنید
کره 75 گرم

آرد سمولینا در دو نوع فروخته میشه نوع درشت و نوع ریزو نرم در این کیک نوع ریزو نرم استفاده میشه . آرد و آرد سمولینا و بگین پودر و نمک را مخلوط میکنیم  سپس در کاسه ای جداگانه کره که در حرارت اتاق نرم شده را با پودربادام و تخم مرغ ،شکر ،وانیل وشیر مخلوط کنید و با همزن برقی میزنیم وقتی مواد با هم مخلوط  و یکدست شد مخلوط آرد را اضافه میکنیم و با همزن برقی مواد را فقط تا زمانی که مواد یکدست و مخلوط بشه میزنید سینی فر و یا قالب مناسبی انتخاب کنید قالب را با کره چرب و آرد پاشی کنید و خمیر را داخل قالب ریخته و رویش را صاف میکنیم با چنگال روی خمیر را سوراخ میکنیم آلوها را به شکلی که در عکس مینید روی خمیر میچنیم و برای روی آلوها آمارتینی را  خرد میکنید لازم نیست که خیلی پودر بشه با کره نرم  مخلوط کنید و با دست مخلوطش میکنید به شکل تکه های ریزی در میاد و روی آلوها میپاشید با دیدن عکس بهتر متوجه میشید خمیر این کیک شیرینی مطبوعی داره که با خامه شیرین شده شیرینیش کامل میشه اگر شما هم مثل من از خامه استفاده نکردید و یا شیرینی آلوها کم بود مقداری شکر روی کیک بپاشید و بعد در فر بذارید میتونید به جای آمارتینی از شیرینی بادامی هم استفاده کنید اگر به هیچ کدوم دسترسی نداشتید از آرد استفاده کنید معمولا در این نوع شیرینیها برای روی کیک از آرد استفاده میشه حالا در این دستور کمی متفاوت شده در فر 200 درجه سانیگراد که از قبل داغ شده به مدت 25 تا 30 دقیقه در طبقه وسط فر بپزید بعد کیک را از فر در بیارید و بذارید کاملا سرد بشه و آب آلو در این مدت به خورد کیک بره و کیک را مرطوب کنه چند ساعت بعد از پختن این کیک را سرو کنید و اگر دوست دارید این کیک را گرم میل کنید پس از گذشتن این چند ساعت  وقتی که کیک مرطوب شد میتونید در مایکروفر به مدت 5 ثانیه گرم کنید این نوع کیکها  معمولا با خامه زده شده  که در ظرف جداگانه ریخته شده سرو میشه من خامه نداشتم و نتوستم خودم را راضی کنم که برای خریدن یک پاکت خامه از خونه بیرون برم و مهمونها این کیک را بدون خامه صرف کردند ولی از اونجائی که چند ساعتی از پخت کیک میگذشت کیک کاملا مرطوب شده بود و بدون خامه هم خوب بود اگر شما از خامه استفاده کردید خامه را تا اندازه ای با همزن بزنید که فقط از قاشق نریزه لازم نیست که حتما خیلی سفت بشه هر چقدر که خامه کمتر زده بشه  مزه اصلی خودش را بهتر حفظ میکنه و طعم خوشمزه تری نسبت به خامه سفت داره .
 

چون ازآلوها بعد از خوردن 400 گرمی بیشتر باقی نموند مقدار مواد لازم کیک هم نصف شد اندازه قالب من 23 در 28 سانت بود  میتونید از پیرکس هم استفاده کنید










 
 
 
 
 
 

۱۳۹۲ شهریور ۲۵, دوشنبه

طرز تهیه مواد اولیه گوشت برای انواع کباب کوبیده و همبرگر


خوشحال باشید که با در دست داشتن این دستور خیلی عالی میتونید یکی از موجودهای خوشبخت روی زمین باشید خودتون هم خوب میدونید که درست کردن کباب کوبیده چه نوع ذغالی و چه نوع تابه ای کار هر کسی نیست نه اینکه ندونید یا بدونید که گوشت را باید چطوری به سیخ بکشید یا در تاوه سرخ کنید بلکه نکته مهم در اندازه مواد اولیه است که مهمترین قسمت کار به حساب میاد گوشت همبرگر هم که نقش اساسی را دریک همبرگر خوب داره خارج  از این بحث نیست قصد من در اینجا روش یاد دادن کباب روی منقل نیست من در اینجا طرز تهیه مواد اولیه یک گوشت خوشمزه را بهتون یاد میدم واگر تا به حال کباب و یا همبرگر درست میکردید ولی اون چیزی که میخواستید نمیشده بهتون قول میدم که این خودشه اون کباب و یا همبرگری که همیشه آرزوی خوردن و بدست آوردن دستورش را داشتید.این دستور مربوط به یکی از کبابیهای زمان طاغوت میشه که در زمان انقلاب درش برای همیشه بسته شد در این کبابی کباب کوبیده با نون و ریحون سرو میشد من سالهاست که کباب و همبرگر و حتی کوفته قلقلی را با این دستور درست میکنم و هیچ وقت کوچکترین نگاهی هم به بهترین دستور نمیندازم قبول دارید که وقتی آدم بهترین دستور را داشته باشه دیگه نیازی به اینکار نمیمونه البته منظور من در این مورد هست وگرنه داستان در مورد کیک و چیزهای دیگه فرق میکنه.کبا ب تابه ای در آشپزخونه یک ایرونی خیلی استفاده داره چون از اون کوچیک تا اون گنده همه دوسش دارند ودردسر ذغال و این حرفا را هم نداره ولی خب با همه این حرفها آدم بعضی وقتها حالا شاید خیلی کمتر از نوع تابه ای هوس نوع ذغالی را هم میکنه من در اینجا براتون دستور شف را میذارم که البته بعدها خیلی جزئی در اندازه ها کمی دست کاری کردم.

گوشت گاو و یا گوساله  با چربی خیلی کم و یا بدون چربی و گوشت گوسفند با 20 در صد چربی
 
گوشت ورز داده شده و آمادست برای فریز شدن یا استفاده فوری
 
مواد لازم
گوشت گاو و یا گوساله با چربی معمولی 1 کیلو
گوشت گوسفند چرب 250 گرم
نان سفید100 گرم
پیاز رنده شده 200 گرم
نمک 20 گرم یا یک ق غذاخوری
فلفل 2 ق چایخوری
در این دستور از گوشت گاو با چربی معمولی استفاده میشه و گوشت گوسفند هم چربی بیشتری داره ولی از اونجائی که مورد قبول من یکی نیست کمی تغییرش دادم حالا اگر برای یکبار در رستوران و یا در مهمونی خورده بشه  اشکالی نداره ولی اگر برای مصارف بیشتری باشه کمی مشکل پیش میاد به شما توصیه میکنم از دستوری که تغییر داده شده استفاده کنید بهتون قول میدم که به اندازه من ممنون باشید و یا اینکه از هر دو تا دستور استفاده کنید و خودتون تصمیم بگیرید.
 
گوشت گوساله کم چرب و یا بدون چربی 1 کیلو
گوشت گوسفند با 20 درصد چربی 330 گرم
نان سفید 70 گرم من بعد از اینکه در آب خیس کردم و آبش را گرفتم وزنش کردم چون که یادم رفت از ابتدا وزن کنم بنظر من 100 گرم نون مقدارش کمی زیاده .
پیازرنده شده 250 تا 300 گرم
نمک 1 و نیم ق چایخوری از ابتدا کمی محتاط باشید اگر مقدارش کم بود بیشتر کنید
فلفل 1 و نیم ق چایخوری
باید بگم با اینکه گوشت گاو و یا گوساله ای که من استفاده میکنم چربی نداره و گوشت گوسفند هم  20 درصد چربی داره ولی از نظر طعم و بافت حرف نداره و هیچ وقت این کباب خشک نمیشه حالا هر چیزی که باهاش درست کنی همیشه خوشمزست این کباب را حتی کسانی که از گوشت گوسفند متنفر بودند آگاه و یا ناآگاه خوردند و جیکشون هم در نیونده و این یعنی خیلی، کسانی که در خونه چنین فردی  داشته باشند میدونند که این یعنی چی.
 
هر دو نوع گوشت را داخل کاسه بریزید و پیاز را رنده کنید و به گوشت اضافه کنید نونی که بافت خمیری داشته باشه را در آب خیس کنید وقتی که خوب نرم شد با دست فشار بدید تا آبش کاملا گرفته بشه نون باید 70 گرم وزن داشته باشه (یعنی وقتی که خیس نشده وزنش کمتره به این نکته توجه داشته باشید ) آنرا به گوشت اضافه کنید همراه با نمک و فلفل خوب ورز بدید برای این مقدار 3 تا 4 دقیقه کافیه برای کباب کوبیده هم یکی دو دقیقه بیشتر کافیه گوشت شما آمادست شما میتونید هر چیزی که دوست داشتید درست کنید با طعمی بینظیر و خوشمزه. من معمولا مقدار زیادی از این گوشت را درست میکنم و مقداری را به شکل گرد برای همبرگر درست میکنم و مقداری را هم  برای کباب فرقی هم  نمیکنه که در تاوه و یا روی ذغال درست بشه و بعد فریز میکنم فقط توجه داشته باشید که قبل ازاستفاده حتما باید یخش آب شده باشه و بعد استفاده کنید .
 
باید بگم این  که خیلی ها فکر میکنند باید گوشت حتما خیلی چرب و چیلی  باشه تا کباب چه نوع در تاوه و چه نوع ذغالی نرم و خوشمزه بشه کاملا اشتباست میگید نه خودتون امتحان کنید ببینید کدوم برندست من وقتی که گوشت را به سیخ میکشم برای محکم کاری بیشتر یک نخ به دورش میبندم خنده نداره همه که مثل شما سبیل کلفت نیستند لازم نیست نخ را محکم به دور گوشت بپیچید فقط طوری که مطمئن روش قرار بگیره شاید هم لازم به این کار هم نباشه همینطور که در عکس میبینید بافتش نشون نمیده که بخواد این کباب بریزه ولی چه کنم که یک عادت 20 ساله شده که البته وقتی هم که عجله داشته باشید کمی از نخ هم روش میمونه این بشقاب که حالا هم برنجش و هم کبابش به خاطر عکس گرفتن  سرد شده بود توسط خودم خورده شد  
اینها هم در فر کباب شده و بازم خیلی لذیذه
این هم نوع کباب در تاوه راحترین روش و یکی از لذیذ ترین کبابها در نوع خودش
من بیشتر ازهمه همین نوع را درست میکنم  اگر که در تاوه به اندازه نصف ق  غذاخوری روغن حیوانی بریزید و کبابک را داخل آن سرخ کنید که دیگه محشر میشه میدونید کباب کوبیده اون نوع کبابی نیست که آدم در هر رستوران یا هرمنزلی بخوره
مگر اینکه خیلی مطمئن باشه حالا دیگه یک دستور بینظیر در اختیارتون هست بخورید و کیف کنید
میدونید مهمترین قسمت یک همبرگر کجاست؟ درست حدس زدید گوشتش 
اگرچه برای خیلیها هم این حرفها مهم نیست حتی من دیدم بعضی ها گوشت
آماده یخ زده برای همبرگر را میخرند سرخ یا گریل میکنند و داخل نون قرار میدن ویا از گوشت کباب لقمه ای یخ زده سوپرمارکتی برای کبابک استفاده میکنند خیلی هم لذت میببرند ولی میدونم خیلیها هم مثل من هستند
که مواد اولیه خوب براشون مهمه طعم این گوشت وهمبرگرشما را به یاد همبرگر ایده التون میندازه پسرم به این همبرگر نمره 20 را میده بعد ازاین
همبرگر برگر کینگ قرار میگیره و بعد از اون هم همبرگر مک دونالد. اگر وقتش را نداشتید احتیاجی نیست که حتما هم  نونش را خودتون درست کنید با نون همبرگر آماده هم عالی میشه. 
 
نکته خیلی مهمی که باید اشاره کنم اینکه اگرگوشت را آماده کرده و برای استفاده بعدی فریز کردید حتما باید قبل از استفاده یخش کاملا آب بشه وگرنه بافت گوشت تغییر پیدا میکنه و سفت میشه بذارید یخ گوشت درحالت طبیعی در دمای اتاق آب بشه(البته اگر دمای اتاق گرم بود بهتره که در حرارت یخچال به حالت اولیه در بیاد این روش بهترین انتخابه و خیلی سریع باید به مصرف برسه ونباید بعد از اینکه به حالت اولیه برگشت طولانی تر در یخچال نگهداشت گوشت چرخ شده باید بعد از خریدن سریع به مصرف برسه مگر اینکه فریز بشه) و ازمایکروفر برای اینکار استفاده نکنید  خیلیها بهترین گوشت را تهیه میکنند و در این مرحله اشتباه بزرگ را میکنند و گوشتشون بافت سفت و بدمزه پیدا میکنه دلیلش را هم نمیدونند این در مورد انواع گوشت سفید و قرمز صدق میکنه.  
این دستور یکی از افتخارات  آشپزخونه منه که البته با شما دوستان شریک شدم.


 

۱۳۹۲ شهریور ۱۶, شنبه

لیکور کارامل baileys

این لیکور برای هدیه دادن در ایام کریسمس میتونه ایده خوبی باشه در این لیکور از کنیاک استفاده شده که رم هم گزینه خیلی خوبیه شما میتونید یا از دولچه د لچه در قوطی و یا ازنوعی که خودتون درست کردید استفاده کنید من همیشه قبل از کریسمس هر چی شیشه نیمه تموم داشته باشم همه را با هم قاطی میکنم و این لیکور را درست میکنم و درایام کریسمس همراه با یک جعبه بیسکوئیت یا شکلات به کسانی که دوستشون دارم هدیه میدم و از آنجائی که شیشه های کارامل من با طعم های مختلف مثل اکسپرسو و یا دانه تونکا و وانیلی هستند طعم خیلی خوبی به لیکور میده اگر دسترسی به دانه تونکا نداشتید هیچ مهم نیست توضیح بیشتر روی عکسها.

مواد لازم
کنیاک یا رم قهوه ای 400 میلی لیتر
مربای شیر یا دولچه د لچه 500 تا 600 گرم
اگر مربای شیر را خودتون درست کردید میتونید وانیل و اگر دوست داشتید دانه تونکا و اکسپرسو اضافه کنید ولی اگر از دولچه د لچه  در قوطی استفاده کردید بعد از ریختن در ظرف ، وانیل و یا اکسپرسو و تونکا اضافه کنید و بعد در فر بپزید . اکسپرسو و تونکا طعم خوبی به لیکور میده  مقدار مصرف کارامل بستگی به این داره که چقدر قوی دوست دارید پس از 500 گرم شروع کنید و اگرطعم الکل را خیلی قوی دوست نداشتید به 600 گرم برسونید استفاده خیلی زیاد کارامل هم که دیگه معنی نداره بچه که نیستید نمیخواهید که آیس کافی بنوشید کسانی هم که خیلی قوی دوست دارند از 400 گرم کارامل استفاده کنند شما میتونید در حین کار تست کنید و مقدار را کم یا زیاد کنید.    
 

دانه تونکا یک محصول پر استفاده در آمریکای جنوبی است وعطری شبیه به بادام ، وانیل و کمی هم بوی تنباکوداره و در صنعت عطر سازی ، لیکور ، شکلات و بیسکوئیت و کیک و بستنی استفاده زیادی میشه دونه تونکا را میتونید از سوپر مارکتهای خوب یا در اینترنت تهیه کنید.این دونه یا به شکل پودر استفاده میشه و یا در بعضی ازدستورها همراه شیر حرارت داده میشه و وقتی عطر خوبی به شیر داد دونه تونکا شسته میشه بعد از خشک شدن دوباره در قوطی گذاشته میشه و تا چندین دفعه قابل استفادست من یک عدد تونکا را در کارامل رنده خیلی خیلی ریز کردم معمولا برای استفاده در کیک نصفی از تونکا بصورت  پودر شده کافیه.   
صاحب این کنیاک نمیدونه که من چه بلائی به سر کنیاکش آوردم  
کارامل را همراه با کنیاک در یک پارچ ریخته و با میکسر یا کوشکوب برقی مخلوط کنید تا صاف و یکدست بشه حالا از یک صافی رد کنید تا کمی از دونه های ریز قهوه و وانیل گرفته بشه بعد به وسیله یک قیف در شیشه بریزد و در یخچال قرار بدید بعد از چند روز طعم کارامل با اسانس ها و الکل قاطی میشه و در واقع جا میافته در یخچال برای چند ماه قابل نگهداریست. 
 
یک نوشیدنی ایرلندیست که با خامه و قهوه و شکروویسکی درست    baileys
میشه این لیکور کمی متفاوته ولی در کل طعمشون شبیه  به هم هستند و حتی میتونم بگم این یکی خیلی خوشمزتره .

۱۳۹۲ شهریور ۱۲, سه‌شنبه

مربای شیر (دولچه د لچه)


 
این کارامل خوشمزه دراروپا به اسم مربای شیر و در آمریکای لاتین به اسم دولچه د لچه  شناخته میشه و استفاده زیادی در شیرینیها و کیک پنیر و بستنی داره این نوع کارامل انواع مختلفی داره اگر چه در انواع آن از شیر و شکر و وانیل استفاده میشه ولی با قیمتهای مختلفی از 3 یورو تا 20 یوروفروخته میشه و دلیل این تفاوت هم به خاطر استفاده از شکرقهوه ای خیلی خوب و شیر تازه ارگنیک و چوب وانیل تائیتیست که بنظرمن چنین کاراملی را با استفاده از انگشت باید خالی خالی خورد. کارامل یا در شیشه و یا در قوطی فروخته میشه نوع قوطی از نوع معمولی و خوشمزست و گرون هم نیست چون از شیر عسلی استفاده شده و فقط با چند ساعت حرارت به نوع کاراملی تبدیل میشه ولی در نوع شیشه ای آن از شیر تازه و شکرقهوه ای استفاده شده و با زحمت بیشتری آماده میشه که بسته به اینکه محصول کدوم کشور و از چه نوع مواد اولیه اعلائی استفاده شده قیمتها تغییر پیدا میکنه شما نباید مربای کارامل در شیشه (دولچه د لچه) را با کارامل در شیشه اشتباه بگیرید با دیدن عکس متوجه میشید.
 
برای بدست آوردن این کارامل خوشمزه چندین راه دارید یا اینکه از سوپرمارکت درنوع قوطی که پر مصرف ترین نوع موجود هست را بخرید که نوع  شیشه ای آن هم  معمولا در مغازه های لوکس تر و یا حتی سوپر مارکتهای خوب پیدا میشه ولی اگر دسترسی به هیچکدومشون را  نداشته باشید در اینصورت چند تا قوطی شیر عسلی تهیه میکنید در یک قابلمه قرار میدید وبا آب تا جائی که  سرقوطی در آب باشه 3 تا 4 ساعت حرارت میدید و فقط باید دقت داشته باشید در صورت کم شدن آب داخل قابلمه آب داغ اضافه کنید احتیاجی هم به گذاشتن در قابلمه نیست مقرون به صرفست که قوطی های بیشتری را همزمان حرارت بدید اینطوری همیشه به کارامل دسترسی دارید بعضیها از زود پز استفاده میکنند که در این صورت 45 دقیقه قوطی را حرارت میدن من تا به حال از این طریق استفاده نکردم.
روشی که من خیلی میپسندم و کارامل خیلی خوشمزه و خوش بافت میشه اینکه شما شیر عسلی  داخل قوطی را داخل یک ظرف پیرکس یا هر نوع ظرف و یا قابلمه ای که طاقت حرارت را داشته باشه خالی میکنید  میتونید کمی هم وانیل خوب اضافه کنید روی ظرف را کاغذ آلومینومی میکشید و در سینی فر قرار میدید در سینی فر آب بریزید تا نصفی از ظرف پیرکس داخل آب بمونه فقط دقت کنید آب وارد پیرکس نشه با 220 درجه سانیگراد 2 ساعت و نیم شیر عسلی را بپزید  اگر هم آب داخل سینی در این مدت تبخیر شد مجددا آب اضافه کنید که سینی بدون آب نمونه بعد از این مدت از فر در بیارید و با یک همزن دستی خوب هم بزنید تا یکدست و لطیف بشه به همزن برقی احتیاجی نیست با اینکه هم در روش بالا و هم در روش پائین کارامل بدست میارید ولی در این روش شیر عسلی کاراملی تر و خیلی خوشمزه تر میشه و ایده آله برای استفاده در شکلات و بیسکوئیت و بستنی.

 

 بعد از دو ساعت و نیم به این شکل در میاد محکم بهم بزنید تا یکدست و لطیف بشه
امان خدای من چرا باید همه در شیشه جا نشه و این چند قاشق اضافه بیاد و بشه بلای جون من
 
دراین یکی روش  کمی ذوق و علاقه میخواد این یکی از روشهای مورد علاقه مردم در فرانسه و اسپانیا و آمریکای لاتینه  بافت این نوع کارامل کرمی تر و به خاطر استفاده از شکر قهوه ای تیره تر و کاراملی تره و بیشتر در درست کردن کیک و پنکیک و خیلی چیزهای دیگه استفاده میشه ولی متاسفانه هیچ فرقی نمیکنه که به کدوم روش درست بشه یا خریده بشه همشون خوشمزن و برای خودشون شیطون بزرگی به حساب میان.
روشهای مختلفی برای درست کردن این نوع کارامل وجود داره ولی این روش آرژانتینی یکی از بهترین دستورهای موجود در اینترنت  که از یک  سایت آرژانتینی پیدا کردم.

مواد لازم
شیر پرچرب 1 لیتر
شکر قهوه ای 220 گرم
چوب وانیل  1 عدد ویا وانیل خوب 1 ق چایخوری
جوش شیرین نصف ق چایخوری
آب 1 ق غذاخوری


در اینجا رنگ شکر خیلی تیره بود در نتیجه مربا کاملا تیره و کاراملی شد 
متاسفانه و خوشبختانه همیشه باید مقداری اضافه بیاد که ترتیبش را در اولین فرصت میدید

در این یکی از شکر قهو ه ای با رنگ روشن استفاده شده و درنتیجه رنگ کارامل روشن شده
 
 شیر و شکر و مغز چوب وانیل را همراه چوب وانیل در قابلمه بزرگی ریخته و بذارید روی حرارت گاز تا جوش بیاد همینکه  شیر جوش اومد جوش شیرین را در آب حل کنید در داخل شیر ریخته مخلوط کنید و بذارید شیر با حرارت تقریبا ملایم به مدت 2 ساعت و نیم بپزه در یک ساعت اول احتیاج به هم زدن نیست ولی بعد از گذشت یک ساعت گهگاهی با قاشق چوبی و یا با همزن دستی هم میزنید و تقریبا در یک ساعت آخر همزدن کمی بیشتر میشه ودر اواخرکا رکه باید مرتب هم بزنید همینکه کارامل در پشت قاشق شکل گرفت یعنی اینکه آمادست و باید در شیشه ریخته بشه اگر خیلی بپزید تا جائی که خیلی غلیظ بشه وقتی که کمی سرد شد خیلی سفت میشه و غیر قابل استفاده میشه پس در این مرحله دقت داشته باشید همینکه کمی خودش را گرفت آمادست حتما نباید کش بیاد وقتی که سرد شد سفت تر میشه حالا مربای شیر را داخل شیشه ریخته و و سر شیشه را سفت ببندید و در یخچال بذارید موقع استفاده اگر لازم بود کمی گرمش کنید . مقدار کارامل بدست اومده یک شیشه بزرگ و یا دو تا شیشه کوچک هست . پخت شیر عسلی در فرمیتونه برای شما یکی از راحترین وخوشمزه ترین روش برای بدست آوردن این کارامل خوشمزه باشه و باید بگم بافت و طعم این نوع کارامل با نوعی که با شیر و شکر پخته میشه کمی فرق داره ولی هر دوتا خوشمزست من خودم هر دو نوع را درست میکنم اگر از این روش استفاده کردید یعنی کارامل را با شیر و شکر پختید میتونید به کاراملتون طعم های مختلف بدید میتونید در همون ابتدا کمی اکسپرسو به شیر و شکر اضافه کنید که کارامل طعم قهوه پیدا میکنه و از شیرینیش هم کمی کمتر میشه و یا اینکه در آخرکار کمی شکلات تلخ به کارامل اضافه کنید حتی بعضیها در ایام کریسمس کمی دارچین به کارامل اضافه میکنند .اگر لازم بود در موقع استفاده شیشه را در کاسه آب داغ قرار بدید تا کارامل بافت اولیه را پیدا کنه و در پست بعدی نشون میدم که با شیشه های نیمه مونده کارامل چیکار کردم.

به ترتیب از سمت راست  قوطی در آب جوشیده شده و شیشه وسطی با شیر و شکر در منزل درست شده و شیشه آخری از سوپر مارکت خریده شده طعم هر سه تا خوشمزست